Zo stel je je eigen achtergrond in via MS Teams!

Tegenwoordig werken we massaal van thuis uit en er worden meer en meer webinars georganiseerd. Microsoft Teams is hierbij een handige tool om beeld, geluid of presentaties met elkaar te delen. Je kan er mee zelfs zelf webinars of online opleidingen organiseren.

Maar je bent dikwijls niet alleen thuis en dit kan soms voor grappige of ongewenste situaties zorgen. Kinderen die op de achtergrond spelen of je partner die net wakker is en nog in zijn/haar pyjama rondloopt.

Gelukkig bestaat er in MS Teams een handige feature waarmee je je achtergrond kan verbergen zodat jij alleen in het beeld verschijnt.
Een eigen gepersonaliseerde achtergrond komt niet alleen professioneler over maar als je deel neemt aan grotere events zoals webinars, kan je hier handig gebruik van maken om het logo van je bedrijf extra in de verf te zetten.


Hoe ga je tewerk?

1- Maak een eenvoudige achtergrond, al dan niet met je logo erop. Let hierbij op dat je logo niet door je eigen beeld verborgen wordt. Zet die bv bovenaan links of rechts. Het aanbevolen formaat voor je achtergrond is 1920 x 1280 px of afhankelijk van je camera.


2- Vervolgens hoef je alleen nog je eigen achtergrond te kiezen vóór of tijdens je videogesprek.

Vóór je deelneemt kan je dit instellen door de middelste slider onderaan je beeld aan te zetten en vervolgens je gepersonaliseerde achtergrond* te kiezen.


Ook tijdens je deelname kan je dit instellen door op de 3 puntjes onderaan te klikken en vervolgens “Achtergrond instellen” kiezen.

*Jouw beeld/achtergrond is enkel voor jouw gespiegeld, anderen zien die wel degelijk normaal.

hand down 0 Experten
0 klanten hand up
hand down 0 gebruikers

Interesse?

Contacteer ons

Onze partners

  • HPE silver logo
  • Veeam backup
  • Innovaphone voip telefonie
  • Element61